Radijske vijesti na stranim jezicima u turističkoj sezoni

Povećaj kartu

Radijske vijesti na stranim jezicima u turističkoj sezoni

Hrvatski radio na nekoliko programa emitira emisije na stranim jezicima namijenjene turistima u Hrvatskoj. Na Prvome programu Hrvatskog radija svaki dan u 20,05 emitira se emisija na engleskome jeziku u trajanju od 10-ak minuta.

U vrijeme ljetne sezone na Drugome programu Hrvatskog radija (98,5 Mhz sjeverozapadna Hrvatska i dubrovačko primorje, 105,3 MHz Istra, 96,1 MHz Split, 98,9 MHz makarsko primorje te 93,3 MHz Gorski kotar), uz redovite vijesti i izvještaje iz HAK-a na hrvatskom jeziku, emitirat će se strane vijesti, prometne obavijesti i druge važne informacije i na stranim jezicima (engleskom njemačkom i talijanskom).

U istome razdoblju ljeti svaki sat emitiraju se vijesti i izvješća o stanju na cestama izravno iz studija Trećeg programa Austrijskog radija, RAI-a Uno, britanskog radija VIRGIN, Radio Praga i međunarodnog programa Hrvatskog radija „Glas Hrvatske“.

Češke turiste ljeti novinari Radio Praga jedanput na dan informiraju putem regionalnih postaja: Radio Splita, Radio Dubrovnika i Radio Rijeke.