Prijava u eVisitor-vikendaši i stanovnici Visa

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav 

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika: 

- novi korisnici kuća za odmor i

- stanovnici općina/gradova koji primaju goste. 

Iznimno, do normalizacije situacije, nije potrebno osobno dolaziti u ured turističke zajednice za potrebe registracije u eVisitor sustav.

 Prvu registraciju je moguće obaviti na sljedeća 2 načina: 

1. 

Obveznik može svojoj nadležnoj turističkoj zajednici poslati zahtjev za registraciju u eVisitor sustavsve potrebne dokumente putem emaila. Dokumentacija koja je potrebna za registraciju se može skenirati ili slikati. Potrebna dokumentacija je

- Vlasnici kuća/stanova za odmor – kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga ili katastra, rješenje o nasljeđivanju ili slično

- Stanovnici općine ili grada – osobna iskaznica (podaci koji moraju biti vidljivi su ime, prezime, OIB i adresa prebivališta)

 

Kada turistička zajednica povratno javi obvezniku da je registriran, obveznik se može prijaviti u eVisitor sustav putem NIAS-a (eGrađani).

 ili

 2. 

Obveznik može svojoj nadležnoj turističkoj zajednici poslati zahtjev za registraciju u eVisitor sustav, sve potrebne dokumente putem emaila. Dokumentacija koja je potrebna za registraciju se može skenirati ili slikati. Potrebna dokumentacija je:

 - Vlasnici kuća/stanova za odmor – kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga ili katastra, rješenje o nasljeđivanju ili slično

- Stanovnici općine ili grada – osobna iskaznica (podaci koji moraju biti vidljivi su ime, prezime, OIB i adresa prebivališta) 

Dodatno, obveznik treba dostaviti i svoj broj mobilnog telefona.

Turistička zajednica će obvezniku poslati korisničko ime i TAN listu emailom, a lozinku putem SMS poruke ili telefonskim pozivom.

 

 Ističemo, kako stanovnici općina/gradova koji primaju goste ne plaćaju turističku pristojbu. Jednako tako, vlasnici kuća/stanova za odmor (vikendaši) turističku pristojbu plaćaju samo tijekom sezone (15.6. do 15.9) .

Interaktivna karta

Odaberite kategoriju i krenite!

Kreni!